بلاگ شخصی مصطفی کلانتری فرد

بلاگ شخصی مصطفی کلانتری فرد

چرا برنامه‌نویسا از وردپرس متنفرن! و چرا لازمه وردپرس رو یاد بگیرن؟! و برعکس…

چرا برنامه‌نویسا از وردپرس متنفرن! و چرا لازمه وردپرس رو یاد بگیرن؟! و برعکس…

۲۳ آذر ۱۳۹۹
| توسط مصطفی
| 2419بازدید
| ۴ دیدگاه

چرا برنامه‌نویسا از وردپرس متنفرن! و چرا لازمه وردپرس رو یاد بگیرن؟! و برعکس…

احتمالا شمایی که به خوندن این مطلب علاقه‌مند شدین، جزو یکی از این دسته افراد هستید. یعنی یا برنامه‌نویس هستید و یا با وردپرس کار می‌کنید! اگر هیچکدوم از این ها رو کار نمی‌کنید، بد نیست بدونید که برنامه‌نویس‌ها (میشه گفت اکثرشون) همیشه یه حس تنفر خاصی نسبت به وردپرس توی وجودشون قرار داره! و همین‌طور برعکس، افراد وردپرس کار، این تنفر رو نسبت به برنامه‌نویسی و طراحی سایت از پایه دارن!
متاسفانه این حس، تا حد زیادی از روی تعصب به زمینه فعالیت و تخصص اون شخص هست!
بنابراین قبل از مطالعه ادامه مطلب، ازتون میخوام که برای چند دقیقه تعصب رو کنار بذارید و منطقی به قضیه نگاه کنید.

توی این مطلب قصد دارم رازی رو در مورد این تنفر دوطرفه با شما در میون بذارم! در آخر به جمع‌بندی می‌رسیم که امیدوارم در انتها بتونم جرقه‌ای رو در ذهن برنامه‌نویس‌ها و وردپرس کارها برای از بین بردن این حس تنفر ایجاد کنم. 😊


من هم یه روزی در برابر طراحی سایت با وردپرس مقاومت می‌کردم!

من هم به عنوان کسی که چند سال هر نوع سایتی رو با کدنویسی پیاده می‌کرد، این حس تنفر رو نسبت به وردپرس داشتم! خب اصلا چه کاریه وقتی یک نفر میتونه سایتی رو از پایه و هر طور که دلش میخواد پیاده کنه، سراغ یه سیستم مدیریت محتوای آماده بره که کلی منوهای اضاف و بدردنخور داره!

علاوه بر اون، وقتی سایتی با وردپرس پیاده میشه، برای ایجاد یه تغییر کوچیک و یا توسعه اون سایت، باید اون قابلیت و یا افزونه‌ای برای اون کار وجود داشته باشه! اما اگر وجود نداشت چی؟ این در حالی هست که اگر سایتی بصورت اختصاصی کدنویسی بشه، دست برنامه نویس برای هر تغییر و توسعه‌ای در سایت باز هست و بدون هیچ دغدغه‌ای اون کار رو انجام میده.

من هم یه روزی در برابر طراحی سایت با وردپرس مقاومت می‌کردم!


آنگاه که اعتقادات من در مورد وردپرس زیر و رو شد!

شاید این عنوان کمی گمراه کننده باشه! باید بگم در حال حاضر با وجود اینکه در حال یادگیری و توسعه وردپرس بصورت تخصصی هستم، همچنان پروژه های کدنویسی اختصاصی رو انجام میدم. اما تفاوتی که توی پروژه های دریافتی من ایجاد شده، این هست که نسبت به پروژه های پیشنهادی، نحوه پیاده سازی مناسب و منطقی رو به کارفرما پیشنهاد میدم.

نکته جالب اینکه، برخلاف اعتقادی که در گذشته نسبت به محدودیت های وردپرس داشتم، اکثر پروژه های طراحی سایت رو میشه بدون هیچ دغدغه‌ای با وردپرس پیاده سازی کرد! خب اصلا چه کاریه وقتی میشه یک سایت کامل رو همراه با پنل مدیریتی، توی کمتر از یک ساعت پیاده سازی کرد، اینهمه زحمت به خودم بدم و چندین روز زمان و انرژی خودم رو برای طراحی و پیاده سازی اختصاصی یه سایت هدر بدم؟!


حسی که نسبت به وردپرس در من ایجاد شده و پیشنهاد من به شما

این لحظه که مطلب رو مینویسم، بیشتر از دو سال هست که بطور مداوم در حال یادگیری و کار با وردپرس هستم. از اونجایی که تخصص اصلی من PHP هست، تقریبا از اوایل شروع یادگیری وردپرس، وارد بحث توسعه قالب و افزونه‌های وردپرس شدم.

بعد از دیدن آموزش‌های بسیار و ترجمه و تولید چندتا قالب و افزونه وردپرسی، تازه متوجه شدم که چقدررر از وردپرس متنفر هستم و فهمیدم این حس تنفری که از قبل توی وجود من حضور داشته بی دلیل نبوده! بله درست خوندین 😊 این حس تنفر بی دلیل نیست و تمام توضیحاتی که توی بخش های قبل در مورد وردپرس و کدنویسی اختصاصی دادم کاملا درست بود!

اما با این حال، به هیچ عنوان قصد تخریب وردپرس و افزایش تنفر شما نسبت به اون رو ندارم! بلکه پیشنهاد من به شما این هست که اگر کدنویس هستید، حتما وردپرس رو یاد بگیرید و اگر تابحال فقط با وردپرس کار کردین، حتما به یادگیری کدنویسی فکر کنید.


جمع‌بندی نهایی در مورد یادگیری طراحی سایت با وردپرس

جمع‌بندی نهایی در مورد یادگیری طراحی سایت با وردپرس

با وجود تمام این مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی اختصاصی، من شدیدا به شما یادگیری هر دو رو توصیه می‌کنم. اگر خیلی سریع بخوام بیان کنم:

پروژه‌هایی هستن که کارفرما بودجه زیاد رو برای پیاده‌سازی در نظر نداره و از طرفی وب سایت مد نظر مشتری، اصلا سایت سخت و پیچیده‌ای نیست! بنابراین اگر برنامه‌نویس هستید و در برابر وردپرس مقاومت می‌کنید، یا مجبور به رد کردن این نوع پروژه‌ها هستید و یا باید زمان و انرژی بیشتر از مبلغ دریافتی رو برای پیاده سازی اون پروژه صرف کنید! این دسته پروژه‌ها، اکثریت پروژه‌ها رو در بر می‌گیرن.

در مقابل، کارفرماهایی هستن که بودجه خوبی برای پیاده‌سازی یک سایت حرفه‌ای و قابل توسعه در نظر می‌گیرن. پیاده‌سازی این نوع وب‌سایت‌ها با وردپرس، به هیچ عنوان امری منطقی نیست و حتی اگر کارفرما این نوع سایت رو تایید کنه، شما فرصت ایجاد یه رزومه حرفه‌ای و تاثیرگذار رو به سادگی از دست دادین!

بنابراین پیشنهاد میدم با یادگیری و تسلط بر طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی اختصاصی، هیچ فرصتی رو برای دریافت پروژه، کسب درآمد و ایجاد رزومه از دست ندین و با مشاوره صحیح به مشتری، مسیر صحیح و منطقی رو برای راه اندازی یک سایت مناسب به مشتری پیشنهاد بدین.


ممنون که زمان ارزشمندتون رو برای مطالعه این مطلب گذاشتید. خوشحال میشم نظر، پیشنهاد و انتقاد شما رو در مورد این مطلب بدونم. پس پایین همین مطلب منتظر نظر شما هستم...



نظرات کاربران

سلام دوست خوبم
اگر منظور شما توسعه وردپرس و ایجاد قالب و افزونه های اختصاصی هست، شما در مرحله اول باید با زبان های HTML و CSS آشنا باشید و بتونید قالب های HTML معمولی رو پیاده کنید. بعد از اون باید یک فریم‌ورک واکنش گرایی مثل Bootstrap رو یاد بگیرید. بطور همزمان یادگیری جاوااسکریپت و کتابخانه jQuery رو هم نباید غافل بشید. تا این مرحله شما باید بتونید قالب های فرانت اند استاتیک رو پیاده سازی کنید. در ادامه برای تبدیل این قالب به قالب وردپرس باید زبان PHP رو یاد بگیرید و با ساختار فایل های وردپرس آشنا بشید. این مسیر کلی هست که شما باید دنبال کنید اما مهمترین بخش کار، تجربه‌ای هست که شما باید به مرور زمان و تمرین زیاد بدست بیارید تا بتونید کاملا بر وردپرس و توسعه اون مسلط بشید.
موفق باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *