سلام امیدوارم حالتون خوب باشه. بار ها پیش اومده دوستان زیادی از من پرسیدند که طراحی سایت رو از کجا باید شروع کنم؟ توی این بلاگ پست سعی دارم بیشتر به سوالات این دوستان بپردازم و کمی مسیر رو براشون هموار کنم. اگر شما هم جزو اون دسته افرادی هستید که نمیدونید طراحی سایت رو از کجا باید شروع کنید و یا آیا اصلا ورود به این حوزه برای شما مناسب هست یا نه، این مطلب رو تا انتها دنبال کنید.
قبل از اینکه بدونید طراحی سایت رو از کجا باید شروع کنید، شاید بهتر باشه به
این سوال پاسخ بدین. "چرا من باید طراح سایت یا برنامه نویس بشم؟"
بر اساس مکالمهای که با چند نفر از افراد علاقهمند برای ورود به این حوزه داشتم،
متوجه شدم خیلی از افراد صرفا با توجه به اینکه شنیدن برنامه نویسی و طراحی سایت درآمد
خوبی داره تصمیم برای ورود به این حوزه گرفتن!
شاید بهتر باشه همین شروع کار و بدون رودروایستی یه حقیقت رو بهتون بگم. شما
بدون داشتن هیچ علاقهای به برنامه نویسی و طراحی سایت، نمیتونید در این حوزه فرد
موفقی باشید و در نتیجه به درآمد خوبی برسید!
پس اگر هدف شما برای ورود به این حوزه بدون داشتن هیچ علاقهای، صرفا رسیدن به یک
درآمد ایده آل هست، باید بگم وقت خودتون رو هدر ندین و از همین حالا به فکر یه
تخصص غیر از برنامه نویسی باشید!
پیشنهاد میدم قبل از برداشتن اولین قدم در مسیر تبدیل شدن به یک طراح سایت، کمی در مورد این حوزه تحقیق کنید و روحیات و علاقه خودتون رو نسبت به این فعالیت بسنجید.
خب، اگر شما جزو اون دسته افرادی هستید که واقعا علاقهمند به فعالیت در حوزه وب هستید، بهتون تبریک میگم. شما اولین قدم رو برای یادگیری طراحی سایت برداشتید 😊
در ادامه به معرفی مسیر یادگیری میپردازم که تقریبا از 8 سال پیش واردش شدم و همچنان در حال یادگیری و تکمیل هرچه بیشتر تخصص های خودم در اون مسیر هستم. (منظورم اینه برنامه نویسی تمومی نداره و هرچقدر بیشتر یاد بگیرید، متوجه میشید که چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود داره :دی)
اما قبل از اینکه این مسیر رو به شما معرفی کنم، باید بگم که این تنها مسیر و یا شاید بهترین مسیر برای تبدیل شدن به یک طراح سایت نباشه. افراد زیادی هستند که مسیر های متفاوتی رو دنبال کردن و در حال حاضر افراد کاملا موفقی هستن. بنابراین من ترجیح میدم در رابطه با مسیری صحبت کنم که سال ها اون رو دنبال کردم و به عنوان یک فرد متخصص در این زمینه میتونم حداقل تا چند سال آینده، این مسیر رو برای شما تضمین کنم.
توی دنیای برنامه نویسی تحت وب میشه برنامه نویسان و طراحان سایت رو به سه گروه کلی تقسیم کرد. در ادامه به معرفی این سه گروه میپردازم و تا انتهای این مقاله شما میتونید گام اول تصمیم گیری برای فعالیت در این حوزه رو به نتیجه برسونید.
به طور کلی میشه گفت تمام کارهایی که برای پیاده سازی بخش ظاهری یک وب سایت انجام میشه، توسط برنامه نویس فرانتاند صورت میگیره. زبان هایی که یک برنامه نویس فرانت اند باید به اون ها کاملا مسلط باشه، زبان نشانه گذاری HTML، CSS و JavaScript یا کتابخانه jQuery هست. این ها زبان های پایه ای هستند که بدون یادگیریشون به هیچ جا نمیرسید!
اما برای تبدیل شدن به یک فرد نیمه متخصص در زمینه فرانتاند، باید حداقل یک فریمورک واکنش گرایی مثل Bootstrap رو یاد بگیرید. همچنین یادگیری کار با نرم افزار های گرافیکی مثل فتوشاپ یا Adobe XD برای تبدیل طرح های گرافیکی به صفحات وب، لازمه هر برنامه نویس سمت کاربر یا Frontend هست.
اگر به یادگیری کدهای پیچیده و طراحی الگوریتم های منطقی علاقهای ندارید و دوست دارید نتایج عملکرد شما حتی توسط افراد غیر حرفهای کاملا قابل لمس باشه، برنامه نویسی سمت کاربر رو به شما پیشنهاد میدم.
بعد از تکمیل پیاده سازی نمای ظاهری وب سایت توسط برنامه نویس سمت کاربر، نوبت به پیاده سازی پنل مدیریت و داینامیک سازی وب سایت میرسه. هر وب سایت برای مدیریت توسط یک اپراتور و بروزرسانی محتوا، به یک ناحیه مدیریت نیاز داره. پیاده سازی این ناحیه مدیریتی هم به برنامه نویسی سمت سرور و ارتباط با بانک اطلاعاتی نیاز داره. بنابراین در این مرحله برنامه نویس سمت سرور و سمت کاربر با کمک هم اقدام به پیاده سازی پنل مدیریت میکنن.
PHP و ASP.NET از جمله زبان های محبوب سمت سرور هستند که یادگیری یکی از اینها برای برنامه نویس سمت سرور کافیه. همچنین یادگیری و تسلط بر طراحی و اجرای بانک اطلاعاتی یا Database از الزامات یادگیری یک برنامه نویس سمت سرور به حساب میاد.
اغلب عملکرد برنامه نویس سمت سرور به چشم نمیاد و نتایج اون در پس زمینه وب سایت رخ میده. بنابراین اگر به کدنویسی پیچیده و در عین حال کاربردی علاقمند هستید ورود به حوزه برنامه نویسی Backend رو به شما پیشنهاد میدم.
برنامه نویس فول استک به کسی گفته میشه که در هر دو زمینه برنامه نویسی سمت کاربر و سمت سرور مهارت های کافی رو کسب میکنه. اگر به طور واضح تری بخوام بگم، برنامه نویس Full-stack کسی هست که بدون وابستگی به افراد مختلف، میتونه مراحل صفر تا صد پیاده سازی یک وب سایت حرفه ای رو به تنهایی پشت سر بذاره.
پس اگر به هر دو حوزه Frontend و Backend علاقمند هستید، مسیر تبدیل شدن به یک Fullstack Developer رو به شما پیشنهاد میدم.
در مقاله آموزشی بعدی، به طور مفصل به مسیر یادگیری و تبدیل شدن به یک طراح سایت در هر یک از زمینه های فوق میپردازم.
وقتشه شما بگید. با توجه به توضیحات داده شده، به نظرتون آیا تبدیل شدن به یک طراح سایت برای شما مناسب هست یا نه؟ شما ورود به کدام حوزه رو ترجیح میدین؟
نظرتون در مورد این مقاله رو در قسمت نظرات به اشتراک بذارید.
من از طریق لینکدین پست شما را دیدم، ممنون از وقتی که گذاشتید و تجربه خودتون رو به رایگان با امثالِ من که میخوان در کنار کار تخصصی خودشون، مهارت دومی هم یاد بگیرند، به اشتراک گذاشتید. به من که دید خیلی خوبی داد. تشکر
سلام ممنونم از نظر ارزشمندتون. خوشحالم که این مطلب مفید واقع شده و امیدوارم از این به بعد هم بتونم مطالب مفیدتری در اختیارتون قرار بدم. 🙏🌹